Annyira praktikus a puliszka. A kukoricadarát percek alatt el lehet készíteni, és nagyon sok mindenhez jó: köretnek, rakottnak (ahogy itt) , és még édességnek is.
Szóval a kukoricadarát vízben megfőztem, pár perc alatt. Szórtam bele sót, és egy kis kakukkfüvet.
Amíg főtt, megpirítottam egy csomag felcsíkozott bacont, két marék felkarikázott póráhagymával. Egy jénai tálba beleöntöttem a megfőtt puliszka egyharmadát, morzsoltam rá juhtúrót, rászórtam a baconos hagyma felét és egy kis apróra vágott kakukkfüvet. Aztán megint puliszka következett, majd a maradék bacon, hagyma, juhtúró. Az utolsó réteg puliszka tetejére füstölt sajtot reszeltem, és azt is megszórtam kakukkfűvel. 200 fokon, pirulásig sütöttem.
A juhtúró intenzív íze, a póréhagymával és a semleges puliszkával... mmm...
Másnap hidegen vittem ebédre, és úgy is nagyon jó volt!