"Ismerős ismerősének az ismerőse" típusú kapcsolatnak köszönhetően egész jó áron tudok venni marha hátszínt és bélszínt. Így sikerült ezt a kiló húst is szereznem még pár hónapja. Akkor idő hiányában csak gyorsan lefagyasztottam, és most került csak terítékre.
A hátszín szeleteket csak megszórtam nagyszemű sóval és frissen vágott kakukkfűvel. Tűzforró serpenyőben megsütöttem mindkét oldalát (azt olvastam, hogy nem azért, hogy bezárjuk az isteni nedveket, mert az úgyis ottmarad a tányéron, hanem, mert így ízletesebb lesz). Aztán kicsit alacsonyabb fokozatra vettem, és kisebb lángon sütöttem még mindkét oldalát kb. 4-5 percig. Így angolos lett; amikor megnyomkodtam érződött, hogy még a közepe nem sült át teljesen, és én így szeretem.
A köret petrezselymes újkrumpli volt, mert végre van, lehet kapni! Ilyenkor szinte mindenhez ezt csinálom köretnek, mert annyira szeretjük.
Az újkrumplit lekapargattam, kockákra vágtam, és kb. 80 g vajon sütöttem egy serpenyőben, amíg megpuhult (vizet nem kell alá önteni, mert az újkrumpli még nagyon zsenge, a saját levében párolódik meg). Apróra vágott petrezselymet szórtam rá és úgy pirítottam még egy kicsit, aztán tálaltam.