Hozzávalók:
750 g túró
120 g cukor
70 g vaj
4 tojás
350 g búzadara
A hempergetős prézlihez:
5 dkg vaj
zsemlemorzsa
cukor
+ tejföl, fahéj, cukor
A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájához hozzákevertem a cukrot és a túrót, majd az olvasztott vajat. Raktam bele egy csipet sót és beleszórtam a búzadarát. A fehérjét habbá vertem és óvatosan beleforgattam a masszába. Egy órára a hűtben állni hagytam. Aztán gombócokat formáltam belőle és gyöngyöző vízbe rakosgattam őket. Vigyáztam, hogy a víz ne zubogjon, nehogy szétmenjenek a golyócskák. Addig főztem őket, amíg fel nem jöttek a felszínre. Közben a prézlit cukorral vajon megpirítottam és ebbe forgattam a megfőtt gombócokat.
Én az édes pici gombóckákat szeretem a legjobban. Fahéjas, cukros tejföllel... Amit egyszerű elkészíteni, mert kis pohár tejfölbe 1 ek. cukrot és 1 tk. fahéjat szórtam, összekevertem és leöntöttem vele a gombócokat.