A hidegen sajtolt olajok nagy előnye az, hogy mivel nem éri őket hőkezelés, ezért teljes egészében megőrzik a felhasznált magok ásványi anyag és nyomelem tartalmát. A hidegen sajtolási eljárás egészségre gyakorolt hatása fokozható a BIO alapanyagok felhasználásával. Ezen növények termesztése vegyszermentesen, szigorú előírásoknak megfelelve történik, ezáltal magjaik nagyobb mértékben tartalmaznak ásványi anyagokat, vitaminokat. A bio olajok magas E-vitamin és Omega 3-6 zsírsav tartalmuk mellett, intenzívebb ízzel is rendelkeznek.
Az alábbiakban két könnyed nyári kenyérfeltét receptjét olvashatjátok, melyek amellett, hogy finomak, egészségesek is, elkészítésük pedig gyors és egyszerű.

Az olajokat keresd a kijelölt Müller üzletekben.

RECEPTEK

Tojáskrém
Hozzávalók:
7 db tojás 1 tojássárgája 150 ml hidegen sajtolt bio napraforgóolaj 1 tk. frissen facsart citromlé 1 tk. mustár 1 ek. tejföl 2 szál újhagyma só bors
A tojásokat forrásban lévő vízben főzöm 10 percig, így kemények lesznek, de szép sárga marad a közepük. A tojássárgájához nagyon lassan elkezdem csorgatni a napraforgóolajat, és habverővel folyamatosan keverem. Egyre kevésbé kell óvatosan önteni, mert egyre gyorsabban tudja felvenni a tojás az olajat. Csak az eleje a kritikus, akkor még könnyen kicsapódhat a tojás. Ekkor sincs vész, csak egy kicsit több majonéz lesz. Ilyenkor újra kell kezdeni, és a bőven csorgatós fázisnál hozzáadni az előzőleg elrontott adagot. A majonézhez sót, borsot, mustárt és citromlevet adok.
A megfőtt tojásokat megpucolom, majd tojásvágóval felvágom, és beleszórom a majonézbe. Adok még hozzá egy evőkanál tejfölt és apróra vágott újhagymát (petrezselyem is nagyon illene hozzá, csak nekem nem volt itthon). Fontos, hogy hagyni kell jól lehűlni, akár másnapig is.

Céklakrém
Hozzávalók:
300 g cékla 200 g feta 4 ek. hidegen sajtolt bio dióolaj 1 ek. balzsamecet sok-sok frissen őrölt bors
A céklát vízben héjával együtt megfőzöm, kb. 20 perc alatt. Kiskanállal lepucolom a héját, majd darabokra vágom és egy tálba helyezem a fetával együtt. Botmixerrel összeturmixolom, de nem tökéletesen krémesre, hanem úgy, hogy kisebb darabok még maradjanak benne. Ezután hozzáadom
2019. július 17. írta: Galagonya13

A hidegen sajtolt olajok nagy előnye az, hogy mivel nem éri őket hőkezelés, ezért teljes egészében megőrzik a felhasznált magok ásványi anyag és nyomelem tartalmát. A hidegen sajtolási eljárás egészségre gyakorolt hatása fokozható a BIO alapanyagok felhasználásával. Ezen növények termesztése vegyszermentesen, szigorú előírásoknak megfelelve történik, ezáltal magjaik nagyobb mértékben tartalmaznak ásványi anyagokat, vitaminokat. A bio olajok magas E-vitamin és Omega 3-6 zsírsav tartalmuk mellett, intenzívebb ízzel is rendelkeznek. Az alábbiakban két könnyed nyári kenyérfeltét receptjét olvashatjátok, melyek amellett, hogy finomak, egészségesek is, elkészítésük pedig gyors és egyszerű. Az olajokat keresd a kijelölt Müller üzletekben. RECEPTEK Tojáskrém Hozzávalók: 7 db tojás 1 tojássárgája 150 ml hidegen sajtolt bio napraforgóolaj 1 tk. frissen facsart citromlé 1 tk. mustár 1 ek. tejföl 2 szál újhagyma só bors A tojásokat forrásban lévő vízben főzöm 10 percig, így kemények lesznek, de szép sárga marad a közepük. A tojássárgájához nagyon lassan elkezdem csorgatni a napraforgóolajat, és habverővel folyamatosan keverem. Egyre kevésbé kell óvatosan önteni, mert egyre gyorsabban tudja felvenni a tojás az olajat. Csak az eleje a kritikus, akkor még könnyen kicsapódhat a tojás. Ekkor sincs vész, csak egy kicsit több majonéz lesz. Ilyenkor újra kell kezdeni, és a bőven csorgatós fázisnál hozzáadni az előzőleg elrontott adagot. A majonézhez sót, borsot, mustárt és citromlevet adok. A megfőtt tojásokat megpucolom, majd tojásvágóval felvágom, és beleszórom a majonézbe. Adok még hozzá egy evőkanál tejfölt és apróra vágott újhagymát (petrezselyem is nagyon illene hozzá, csak nekem nem volt itthon). Fontos, hogy hagyni kell jól lehűlni, akár másnapig is. Céklakrém Hozzávalók: 300 g cékla 200 g feta 4 ek. hidegen sajtolt bio dióolaj 1 ek. balzsamecet sok-sok frissen őrölt bors A céklát vízben héjával együtt megfőzöm, kb. 20 perc alatt. Kiskanállal lepucolom a héját, majd darabokra vágom és egy tálba helyezem a fetával együtt. Botmixerrel összeturmixolom, de nem tökéletesen krémesre, hanem úgy, hogy kisebb darabok még maradjanak benne. Ezután hozzáadom

grapoila készítette ezt a képet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása