Borsópüré karajjal és buggyantott tojással
2011. május 19. írta: Galagonya13

Borsópüré karajjal és buggyantott tojással

Ez a borsópüré nagyon jól kiváltja az unalomig alkalmazott köreteket. Általában mi is tört krumplit csinálunk a szelethúsokhoz, úgyhogy most ránk fért egy kis változtatás.

Hozzávalók:

500 g zöldborsó

csipetnyi szerecsendió

1 szál újhagyma

1 nagy ek. vaj

2 ek. tejföl

6 szelet karaj

őrölt kömény

tojás

só, zöld bors

 

A karajszeleteket sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítem, majd 1 evőkanálnyi libazsírt teszek a serpenyő aljába. Ha felforrósodott, akkor belehelyezem a húsokat hármasával (mert nekem csak ekkora serpenyőm van).

Közben a borsót sózott zubogó vízbe szórom, és 10 perc alatt puhára főzöm. Leszűröm, turmixgépbe öntöm, hozzáadom a vajat és a tejfölt, fűszerezem szerecsendióval, zöld borssal, ha kell sóval és belevágom az újhagyma 3/4-ét (a zöldet meghagyom díszítésre). A turmixot beindítom, időnként leállítom, keverek rajta egyet, hogy mindenhol összeturmixolja.

A tojásokhoz vizet melegítek, amibe 2-3 ek. (6-10 %-os) ecetet teszek. A tojást merőkanálba töröm, és akkor helyezem óvatosan a vízbe, amikor az már gyöngyözik. Vigyázni kell, hogy ne forrjon túl erősen, mert akkor szétszakítja a még lágy tojást. 4 perc főzés után kiveszem őket és tálaláskor a karajon kettényitom, hogy a sárgája szépen szétfolyjon. A tetejére szórom az újhagyma felvágott maradék zöldjét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr392917779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása