Húsgolyós szendvics.
Sajnos a képen nem látszódnak az óriás húsgolyók, mert eltakarja őket a folyós, olvadt mozzarella. :-) Hétvégi reggeli-ebéd.
Hozzávalók 2-3 szendvicshez:
400 g darált marhahús
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csili
1 tojás
25 g prézli vagy száraz kenyér
100 g mozzarella
1 dl tej
só
bors
2+3 ek. kendermagolaj
2 paradicsom
1 ek. dióolaj
1 tk. balzsamecet
1 ek. ketchup
rukkola
3 hosszú kifli (magvas)
A prézlit felöntöttem a tejjel, majd megvártam, amíg jól beszívja. Az összes többi fasírt hozzávalóval, azaz a marhahússal, az apróra vágott hagymával, a szintén apróra darabolt csilivel, sóval, borssal összekevertem az áztatott prézlit. Az így elkészült fasírthúsból 4-5 centi átmérőjű golyókat formáltam és a különlegesebb ízvilágért kendermagolajban sütöttem ki őket. Közepes lángon pirultak egészen, amíg már a felső oldalán is látszódott a hő hatása. Ekkor megfordítottam őket, majd még 3-5 percig sütöttem azt az oldalát is.
Közben a paradicsomot apró kockákra vágtam, picit sóztam, majd ketchuppal, balzsamecettel és dióolajjal ízesítettem.
A kettévágott kifli belső részét a még forró serpenyőben megpirítottam, majd ráhalmoztam a húsgolyókat és a felszeletelt mozzarellát az első felére, erre rá a paradicsom-salsát és még egy kis extra rukkolát is.
Isteni volt!