Sörös sült csülök
2011. június 02. írta: Galagonya13

Sörös sült csülök

 Azt hiszem a Nagy Evőknek nem kell magyaráznom, hogy ez miért olyan jó kaja... (ugye, Endre?) Egyszerűen mennyei, ahogy az omlós húst lefejtjük a csontról, és ott van hozzá a ropogós, ízes bőr is.

Ebben a változatban az a jó, hogy bár 3 órán keresztül készül, összesen 10 percet kell vele foglalkozni, és utána már csak türelmesen várni.

Hozzávalók (kb. 6 főre):

2 elülső csülök

1,5 kg krumpli

1 doboz sör

1 tk. őrölt rozmaring

4 gerezd fokhagyma

durvára őrölt bors

3 tk. őrölt kömény

A húst jól átmosom, a bőrét kicsit megkapargatom, majd beirdalom. A fokhagymát apróra vágom és ahol lehet bedugdosom a csülök bőr alá, majd megszórom a többi fűszerrel is (rozmaring, kömény, só, bors), és jól belemasszírozom őket. Egy forró serpenyőben 1-1 percet sütöm minden oldalról a csülköket, hogy egy kicsit megpiruljon a bőre, majd tepsibe helyezem őket, öntök alájuk egy pohár vizet, majd 2 és fél óráig lefóliázva sütöm 200 fokon.

A krumplit jól átmosom, és nagyobb darabokra kockázom héjastól. A fóliát leemelem a tepsiről, ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús, beleszórom a sok krumplit, sózom, borsozom. A csülökre rálocsolom a sör felét, majd egy 15 perc múlva a másik felét. Ekkor a krumplit is átforgatom.

Ismét 15 perc múlva kiveszem a sütőből, és kezdődhet a lakoma!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr672951951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása