Virslis yorkshire pudding
2011. augusztus 13. írta: Galagonya13

Virslis yorkshire pudding

 Virslivel és paprikával megrakva - mert ez volt itthon - a yorkshire pudding már teljes értékű vacsoraként is megállta a helyét, nem csak köretként. Érdemes kipróbálni! Másnap hidegen uzsonnára is lehet vinni.

Hozzávalók:

350 ml tej
1 tk. só
4 tojás
250 g liszt
8 db virsli
3 db paprika
olíva olaj a sütéshez
egy csokor petrezselyem

A liszthez hozzáadom a tojásokat és a sót, majd fokozatosan a tejet is. A masszát egy tepsibe öntöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A virslit négy részt vágom, félbe és keresztbe, majd egy kis olívaolajon megpirítom őket.A paprikát is felvágom, és a csíkokat szintén megpirítom a virslikkel együtt.

A virsliket rápakolom a folyós tésztára (kicsit megsüllyednek), majd a paprikát is rádobálom. A petrezselyem szárát apróra vágom és megszórom vele az egészet, majd a már felmelegedett sütőbe rakom kb. 40 percre sülni. Ha már szép aranybarna a teteje, akkor kiveszem, és megszórom apróra vágott petrezselyem levéllel, tejföllel tálalom.

Ha a tészta előtt az első réteg is virsli, akkor még tartalmasabb a vacsora (ehhez a verzióhoz kétszer annyi virsli kell).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr523151076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása