Virslivel és paprikával megrakva - mert ez volt itthon - a yorkshire pudding már teljes értékű vacsoraként is megállta a helyét, nem csak köretként. Érdemes kipróbálni! Másnap hidegen uzsonnára is lehet vinni.
Hozzávalók:
350 ml tej
1 tk. só
4 tojás
250 g liszt
8 db virsli
3 db paprika
olíva olaj a sütéshez
egy csokor petrezselyem
A liszthez hozzáadom a tojásokat és a sót, majd fokozatosan a tejet is. A masszát egy tepsibe öntöm. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A virslit négy részt vágom, félbe és keresztbe, majd egy kis olívaolajon megpirítom őket.A paprikát is felvágom, és a csíkokat szintén megpirítom a virslikkel együtt.
A virsliket rápakolom a folyós tésztára (kicsit megsüllyednek), majd a paprikát is rádobálom. A petrezselyem szárát apróra vágom és megszórom vele az egészet, majd a már felmelegedett sütőbe rakom kb. 40 percre sülni. Ha már szép aranybarna a teteje, akkor kiveszem, és megszórom apróra vágott petrezselyem levéllel, tejföllel tálalom.
Ha a tészta előtt az első réteg is virsli, akkor még tartalmasabb a vacsora (ehhez a verzióhoz kétszer annyi virsli kell).