Igazi őszi hétvégi reggeli. A normál hagymás bacont is imádom pirítósra, és mivel arra egy kis balzsamecetet is mindig locsolok, így gondoltam, hogy a savasságot így ősszel adhatná a birsalma. Jó megérzés volt, mert isteni lett. Én szeretek a pirítósra egy kis tejfölt is kenni, megborsozni, és úgy ráhalmozni a finomságokat.
Hozzávalók:
2 db kisebb birsalma
200 g bacon
1 nagy fej hagyma
2 ek. kendermagolaj
csipet só
bors
csili paprika ízlés szerint
A birsalmát meghámoztam és apró kockákra vágtam. A bacont és a hagymát szintén felvágtam, és forró serpenyőbe dobtam, alá kendermagolajat öntöttem. Amikor elkezdett pirulni, akkor a birsalma kockákat is beleszórtam, és együtt sütöttem magas hőmérsékleten (nagy lángon).Frissen őrölt borssal, apróra vágott csilipaprikával, és egy csipet sóval ízesítettem.
Olajjal meglocsolt (vagy a sült egyveleg alján maradt zsiradékban megsütött) pirítósra halmoztam.