Mustáros, cukkinis penne
2016. május 13. írta: Galagonya13

Mustáros, cukkinis penne

A gyors tésztavacsorák egyike:

dsc_0846b.JPG

Hozzávalók:

500 g penne
1 ek. kukoricacsíra-olaj
250 g bacon
2 db cukkini
3 ek. mustármagliszt
400 ml tejszín
2 tojás
1 ek. szárított kakukkfű
bors

A bacont felkockáztam, megpirítottam kevés olajon, majd a félbevágott, felszeletelt cukkinit mellédobáltam. Fontos, hogy nagy serpenyőt használjunk a zöldség sütéséhez, hogy ne főjön a cukkini, hanem pirulva süljön. Közben felrakom forrni a vizet, majd sózom és beleöntöm a pennét, kóstolgatva főzöm, hogy épp jó állaga legyen.

Ha a cukkinik megpirultak, akkor sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem, majd megszórom mustárliszttel (ez sűríti és ízesíti is a szószt). Ezután felöntöm a tejszínnel és összeforralom. Ha a szósz elkészült, hozzáöntök egy fél pohárnyit a tészta főzővizéből, majd hozzászedem a tésztát is és jól összekeverem. Két tojást feltörök, felverek és azt is hozzákeverem, amíg a tészta még forró.

Frissen finom! :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr398696186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása