Nagyon szeretem a halat, csak mindig elfelejtem, hogy azt is lehet venni, nem csak húst. Ezért elég ritkán csinálok.
Most pont találtam két kis pisztrángot a fagyasztóban. Kiolvasztottam és megtisztítottam. Össze-vissza ugrált a kezemben, de végül győztem, minden pikkelytől megszabadítottam. A szép tiszta halak belsejébe összenyomott fokhagymát raktam és egy-egy késhegynyi őrölt köményt. Kívül-belül sóztam, borsoztam, aztán rájuk csavartam egy negyed citromot és felöntöttem egy pohár vízzel (sajnos nem volt itthon fehérbor). Fóliával letakarva raktam a sütőbe. Kb. 20 percet volt fólia alatt és 20 percet pirult fólia nélkül.
Közben csináltam hozzá egy egyszerű fűszervajat. Petrezselymet aprítottam a megpuhult vajba, sóztam és sok borsot őröltem bele. Beletekertem egy sütőpapírba és így raktam a fagyasztóba.
Amikor a hal megsült, karikázok rá a fűszervajból és jól meglocsolom citrommal. Amennyire rövid idő az előkészítése, annyira sok időbe telik megenni.