Ez egy régi Jamie Oliver recept, kisebb változtatásokkal. Azért kezdtem most hozzá sütögetni, mert kaptam ezt a hatalmas citromot és biztos, hogy nem használtam volna el, ha csak teába csavarom. Keresztanyámék termesztik és nem permetezték, szóval a héját is nyugodt szívvel lereszelhettem.
A tésztához 250 g lisztet, 100g porcukrot, 2 tojássárgáját, 150 g vajat és 1-2 evőkanál tejet összegyúrok és berakom a hűtőbe minimum 1 órára. Amikor letelt az 1 óra, kinyújtom és belehelyezem a tortaformába. Nem kell igazából szépre és passzentosra nyújtani, mert a formában még lehet alakítgatni, lapítgatni, a szélét igazgatni.
Az az igazság, hogy két adagot csináltam, és az első nem lett a legjobb, mert gondoltam, hogy nem kell nekem bele semmilyen nehezék, mert hidegben volt és utána elvileg nem jön fel annyira a tészta. Csak persze nem fagyasztó-hidegben volt, hanem kint a teraszon és csupán annyi ideig, amíg a sütő előmelegedett. Úgyhogy természetesen a tészta megnőtt és nem fért bele elég töltelék. A másodiknál már sütőpapírt raktam rá és teleszórtam rizzsel. Így nagyon szépen lent maradt és meg is sült a tészta. 150 fokon sütöttem 15 percet rizzsel és utána még 5 percet anélkül. Ezután beleöntöttem a citromos krémet, amit tésztasütés közben kevertem ki.
Krém: 300g kristálycukrot habosra kevertem 8 tojással, aztán hozzáöntöttem 2 dl citromlevet és 3 dl tejszínt.
A krémmel együtt még addig sütöttem, amíg puding állagú nem lett a töltelék. Aztán megvártam, míg kihűl és felszeleteltem. Tejszínhabbal nagyon jó!