Vékonytésztájú pizza!
2010. május 31. írta: Galagonya13

Vékonytésztájú pizza!

A párom pizzaimádó. Nem volt még olyan, hogy megunta volna, és mivel általában én se mondok nemet a pizzára, így elég sokszor eszünk. Mostanra sikerült kifejlesztenem egy házilag, amatőr pizzasütő számára (mint én) is alkalmazható technikát, amivel igazán vékony tésztájú pizzát tudok sütni.

Hozzávalók:

700 g liszt

1,5 zacskó élesztő (7g - egy zacsiban)

kb 3,5 dl langyos víz

4 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál só

1 púpos teáskanál cukor

Az élesztőt 2 dl vízben a cukorral és az olajjal összekeverem, felfuttatom. Liszttel és a sóval összegyúrom, és szép lassan adagolom hozzá a többi vizet, mert lisztfüggő, hogy éppen mennyi kell. Mostanában már csak robotgépbe öntöm a lisztet, meg az élesztős katyvaszt és a kész masszát még kézzel dagasztom egy pár percig. Fél órát-órát kelesztem, attól függően, hogy mennyire vagyunk éhesek.

A tésztából lecsípek egy baracknyit, vagy kisebbet és kézzel laposra nyújtogatom, húzogatom. Aztán a szilikon tortaformába lapogatom, annyira vékonyra nyújtom amennyire csak tudom, épphogy el nem szakad a tészta. Aztán megkenem paradicsomszósszal (paradicsompüré, fokhagyma, só, bors, bazsalikom apróra vágva), vagy épp kapros juhtúrós tejföllel. Utána jöhet rá bármi. Nápolyban kevés feltéttel csinálják, viszonylag kevés sajttal, de a nagyon vékony tésztán ez nem gond. Mi azért bőven pakolunk rá mindenféle finomságot. Ezen épp sonka, tojás és olívabogyó van.

250 fokos sütőben kb. 8-10 percig sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr432046537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása