Morzsás karfiol tepsiben
2010. október 18. írta: Galagonya13

Morzsás karfiol tepsiben

Visszatértem...mert már túl sokan kérdezték, hogy miért nem írok, szóval félek, hogy elveszítem a sok-sok olvasómat. :) Zsuzsi kedvéért írom ezt a vega receptet, hogy nehogy abbahagyja a főzést! Úgyhogy Zsuzsikám, próbáld ki!

A párom anyukája szokta így csinálni. Bár én még sosem ettem belőle, de mesélés alapján próbáltam rekonstruálni.

 

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol

200ml tejföl

200ml tejszín

2 tojás

kakukkfű

frissen őrölt bors

trapista sajt

250 g zsemlemorzsa

 

A karfiolt rózsáira szedtem és zubogó sós vízbe dobáltam. Mikor megpuhultak, felsorakoztattam a karfiolrózsákat egy tepsiben és reszeltem rá sajtot. A tejszínt, a tejfölt, egy kis marék apróra vágott kakukkfüvet és a két tojást összekevertem és ezt a szószt öntöttem a sajtos karfiolra. 180 fokon kb 20 percet sütöttem. Közben a zsemlemorzsát egy fél evőkanál libazsíron barnára pirítottam. Mikor a karfiol már kezdett pirulni, rászórtam a zsemlemorzsát és még 5 percig hagytam a sütőben. Tejföllel tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr912382084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása