Még mindig imádom a krémleveseket, és mostanában a répát is egyre többször, többféleképpen használom. Nem igazán találok jó minőségű paradicsomot, paprikát és egyéb salátának való zöldséget, még a piacon sem, így a reszelt répát készítem el salátának és akár szendvicsbe is azt teszek. Sőt legutóbb már a kenyértésztába is reszeltem.
Hozzávalók a leveshez:
3 répa
5 dl húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
fél szárított chili
1 dl kukoricacsíra olaj
fél narancs
4 szelet bacon
Kukoricacsíraolajba áztattam egy összemorzsolt szárított chilit. Érdemes ezt még előző nap megtenni, vagy akár több nappal korábban, előre készíthetünk ilyen ízesített olajat. Nagyon jól lehet használni tésztákra, pizzára, krumplihoz, mindenfélére.
Húsleves alaplében megfőztem 3 répát, hozzáöntöttem a tejszínt, majd leturmixoltam és zöld borssal, sóval ízesítettem. A tányérba csavartam egy kis narancslevet, rámertem a levest és meglocsoltam egy kis chilis olajjal. Megpirítottam a felkockázott bacont, és rászórtam a tetejére.