Találtam a Metróban hatalmas zacskós fagyasztott vegyes tengeri herkentyűt, nagyon jó áron. Azóta, ha éhezve érünk haza, mindig ezt a tésztát készítem el. Hipp-hopp kész, és még különleges érzésünk is van. :)
Hozzávalók:
500 g tengeri herkentyű
olívaolaj
fél konzerv kockázott paradicsom
1 ek. worchestershire szósz
só
frissen őrölt bors
friss oregano
friss bazsalikom
3-4 evőkanálnyi olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben és beleborítom a tengeri herkentyűket. Jól átkavarom, hogy mindenhol érje a forróság, sózom, adok hozzá 1 ek. worchestershire szószt, majd lefedem 10 percre. Hozzáöntöm a paradicsomot, rászórom a felvágott friss fűszereket, borsot, és hagyom még kb. 5 percig zubogni, hogy besűrűsödjön a szósz. A tésztát közben kifőzöm, majd tálalom. Extra szűz olívaolajjal még a végén meglocsolom az egész kupacot, és őrölök rá egy kis borsot.