Tojásos meleg céklasaláta
2015. október 17. írta: Galagonya13

Tojásos meleg céklasaláta

Ó, ez nagyon finom dolog!

dsc_1886b.JPG

A frissen főtt, vagy sült cékla összehasonlíthatatlan a bolti savanyított változatokkal. Mintha nem is ugyanaz a zöldség lenne. Folyamatosan fedezem fel, hogy mennyi íz párosítható össze vele. Ebben a receptben például a dióolaj és a tojás.

Hozzávalók:

7 db kicsi cékla
7 db tojás
2 ek. hidegen sajtolt dióolaj
1 ek. balzsamecet
újhagyma zöldje vagy metélőhagyma

frissen őrölt bors

A céklákat héjával együtt kb. 15 percig főzöm. Az utolsó 4-8 percben (attól függően, hogy mennyire lágyra szeretném) a megmosott tojásokat is mellé rakom főni.

A megfőtt céklát kiskannállal a legegyszerűbb megpucolni. A héjától megfosztott céklát nagyobb darabokra vágom, és megforgatom a balzsamecetben és a dióolajban, picit sózom és borsozom.

A céklákat felhalmozom, a megpucolt, feldarabolt tojásokat ráhelyezem, és megszórom az újhagyma felszeletelt zöldjével.

dsc_1892b.JPG

1016462_722654664449045_8049335911609853082_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr397843804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása