Pirított fehérbabos saláta
2016. január 02. írta: Galagonya13

Pirított fehérbabos saláta

Nálam még tart az ünnepek utáni pihegés. Mindig azt hiszem, hogy salátával majd egy kicsit lightosabbra veszem a figurát, de annyira imádom őket, hogy soha nem bírom abbahagyni, csak mikor már mind elfogyott. 

Ezt most a tegnapi lencsés babos indiaiból megmaradt beáztatott babbal csináltam. A recept végül úgy volt jó, hogy kevesebb babot raktam bele, így készülhetett el ez a sali. Egészen téli saláta is lehetne, ha nem csempésztem volna bele két paradicsomot. Komplett vitamin- és fehérjedús étel, de hús mellé köretnek is kiváló.

dsc_2690b.JPG

Hozzávalók (4 személyre):
100 g fehérbab (5-6 órára beáztatva), vagy ugyanez konzervben
1 db lilahagyma
1 db zöld/sárgapaprika
2 nagy marék kínai kel felvágva
2 nagy marék apróra vágott lilakáposzta
2 db paradicsom
2 db vékony szál újhagyma
100 ml tejföl
150 ml joghurt
100 g kéksajt
200 g ordasajt
2+3+3 ek. kukoricacsíra-olaj

A hagymát apróra vágom, a paprikát nagyobb darabokra és két evőkanál kukoricacsíra olajon megfonnyasztom őket, majd beleszórom a babot. Az egészet felöntöm vízzel és másfél órát főzöm. Ha már puha, akkor öntök alá még 3 ek. kukoricaolajat, és pirítva, dobálva forgatom. Ez a macera elkerülhető a konzervbabbal, ekkor a hagymás paprikára borítva a babot már pirítom is.

dsc_2654b.JPG

Az összedarabolt zöldségeket egy nagy tálba halmozom és összeforgatom.  A tejfölt, a joghurtot összekeverem az összemorzsolt kéksajttal, 2 ek. kukoricaolajjal. A zöldségeket kiporciózom, ráöntöm a joghurtos öntetet, rámorzsolom az ordasajtot és rászórom a pirított babszemeket, majd még egy csöpp olajjal meglocsolom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr128227742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása