Hát ez nyilván hétvégi reggeli, nem a rohanós hétköznapoké. Volt sok finom friss spenótom, még egy kis kéksajtom, kenyér meg nem volt itthon a reggelihez. A sós muffin önmagában is finom, de kettévágva krémsajttal, pirított kolbászkákkal vagy tejföllel egészen isteni!
Hozzávalók:
120 g spenót
75 g kéksajt
3 ek. búzaliszt
2 ek. tökmagliszt
4 egész tojás
4 ek. dióolaj
frissen őrölt bors
só
A sütőt bekapcsoltam: 160 fokra, légkeverésesre. A spenótot felszeleteltem, majd forró serpenyőben összefonnyasztottam kevés borral, csipet sóval. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját összekevertem a lisztekkel, olajjal, sóval, borssal, spenóttal és a kéksajttal. Az így kapott masszába óvatosan beleforgattam a habot, majd a kész tésztát muffinformákba kanalaztam. 6 nagy muffin lett belőle. Én nem raktam bele papírt, de úgy jobb lett volna, szóval ajánlom! :-)