Egy serpenyő és negyed óra elegendő az elkészítéséhez. :-)
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
150 g bacon
1 csokor petrezselyem
200 ml tej
300 ml víz
225 g kockatészta
2 ek. tökmagliszt
2 ek. lenmagliszt
1 ek. tökmagolaj
200 g zöldborsó
só
bors
A bacont kisebb-nagyobb darabokra felvágtam és kis lángon tökmagolajon megpirítottam. Ilyen gyors, alacsony hőmérsékleten sütés még nem árt a tökmagolajnak. Amikor megsültek, kivettem őket és a csíkokra/kockára (ahogy jól esik) vágtam, majd a sózott, borsozott csirkemellet borítottam a helyére. Kicsit megpirítottam, majd beleszórtam a zöldborsót, felöntöttem tejjel és vízzel, és, amikor felzubbant, beleszórtam a tésztát is. Fedő alatt 6-7 percet főztem, amíg a tészta puha nem lett (de még nem főtt szét) . Ekkor, hogy a levéből szósz legyen, besűrítettem a maglisztekkel és az apróra vágott petrezselyem felét is hozzáadtam. Tálaláskor megszórtam a pirult baconnel és a maradék petrezselyemzölddel.