Állandóan csípőset és egzotikus ízeket kívánok. Mindenfélét kitalálok, hogy intenzív fűszereket használhassak. Így született ez az egyébként nagyon egyszerű hal-lepcsánka.
A marokkói fűszert különleges fűszerboltokban, ázsia-boltban és időnként hiperekben is lehet kapni. Semmiképp se ízfokozókkal teli "fűszerkeveréket" vegyünk!
Hozzávalók:
2 szelet tőkehalfilé
3 db tojás
1 db répa
1 db krumpli
4 ek. liszt
1 púpos ek. marokkói fűszerkeverék
2 dl repceolaj
A halat jól átnéztem és az esetleges szálkákat még kiszedtem belőle. (Ha fagyasztott, akkor meg kell várni, amíg teljesen kiolvad.) Felkockáztam, lereszeltem a répát és a krumplit, majd mindezt összekevertem a liszttel és a tojással, valamint a szép sárga marokkói fűszerrel. 2 dl repceolajat hevítettem, majd egy evőkanállal (púposan) helyeztem bele a keveréket és aranyos kis tócsnikat sütöttem. Papírtörlőn leitattam a maradék olajat róla, zöldségekkel, tzatzikivel tálaltam.