Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal
2018. október 06. írta: Galagonya13

Tonhalsaláta olíva- és mustármagolajjal

Gyors saláta egy kis mustárolajjal fűszerezve. Csak, hogy annyira ne legyen klasszikus. :-)

36161259_2084428451823358_3001146155137499136_n_1.jpg

Hozzávalók:

1 fej saláta
2 ek. mustármagolaj
3 ek. olívaolaj
csipet só
1 marék kapor
1 ek. almaecet
frissen őrölt bors
150 g tonhal (konzerv)
fél fej lilahagyma (+só +ecet)
1 tk. kapribogyó
6 tojás
50 g cheddarsajt

A tojásokat lobogó vízbe tettem és 4 percig főztem, majd hideg vízbe helyeztem őket. A salátát és a kaprot júl megmostam, lecsepegtettem. A salátát nagyobb darabokra vágtam és a salátás tál aljába helyeztem. A kaprot és a kapribogyót apróra vágtam, összekevertem az almaecettel, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és az olajokkal. Ez lett az öntet.

A lilahagymát felszeleteltem, lesóztam és egy pici almaecetet is locsoltam rá, hogy elvegye az erejét.

A tonhalat a salátára morzsoltam, majd a megpucolt tojásokat félbevágva ráhelyeztem. Rászórtam a lilahagyma csíkokat, cheddar sajtból zöldséghámozóval forgácsokat szeltem, majd az egészet meglocsoltam a salátaöntettel.

Gyors és mégis különleges vacsi.

36508519_345095032686897_1801141621304066048_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5514128753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása