Gyors saláta egy kis mustárolajjal fűszerezve. Csak, hogy annyira ne legyen klasszikus. :-)
Hozzávalók:
1 fej saláta
2 ek. mustármagolaj
3 ek. olívaolaj
csipet só
1 marék kapor
1 ek. almaecet
frissen őrölt bors
150 g tonhal (konzerv)
fél fej lilahagyma (+só +ecet)
1 tk. kapribogyó
6 tojás
50 g cheddarsajt
A tojásokat lobogó vízbe tettem és 4 percig főztem, majd hideg vízbe helyeztem őket. A salátát és a kaprot júl megmostam, lecsepegtettem. A salátát nagyobb darabokra vágtam és a salátás tál aljába helyeztem. A kaprot és a kapribogyót apróra vágtam, összekevertem az almaecettel, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és az olajokkal. Ez lett az öntet.
A lilahagymát felszeleteltem, lesóztam és egy pici almaecetet is locsoltam rá, hogy elvegye az erejét.
A tonhalat a salátára morzsoltam, majd a megpucolt tojásokat félbevágva ráhelyeztem. Rászórtam a lilahagyma csíkokat, cheddar sajtból zöldséghámozóval forgácsokat szeltem, majd az egészet meglocsoltam a salátaöntettel.
Gyors és mégis különleges vacsi.