Retkes tészta dióolajjal
2016. július 23. írta: Galagonya13

Retkes tészta dióolajjal

Tudom, a név nem túl bizalomgerjesztő, de így viccesebb.

A reteklevelet sosem dobom ki, finom salátát, a lentihez hasonló pestót készítek belőle, vagy bármilyen egyserpenyős, forgatós kajához adom összetépkedve. Ne dobjátok ki Ti sem! Ízletes, mégis pár perces tésztavacsora készülhet belőle.

dsc_1302b.jpg

Hozzávalók:

5 fej retek + zöldje
4 szelet bacon
2 ek. hidegen sajtolt diókrém
3 ek. dióolaj
nagy marék bazsalikom
kis marék petrezselyem

frissen őrölt bors
2 nagy tojás
400 g spagetti

Az olajat, a diókrémet, a fűszernövényeket, a retek zöldjét a turmixba teszem, sózom, borsozom és botmixerrel pépesítem. A spagettit sós vízben "fogkeményre" főzöm és a főzővizéből 1,5 dl-t adok a zöld krémhez, amivel összeturmixolom. A tésztára ráöntöm a zöld öntetet, majd amíg még meleg, ráöntöm a két felvert tojást is. Ekkor rakom bele az apróra vágott retek felét, ami így egy kicsit megpuhul a hőtől. A másik felét csak később, szedéskor adom hozzá, és már nem nagyon kevergetem.

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr168823906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása