Nekünk még mindig a hűtő háromnegyedét a cukkinik foglalják el. Sütöttem már cukkinilepcsánkát 20 embernek, rántott cukkinit, rakott cukkinit, főztem cukkinis lecsót, cukkinis tésztát és íme a cukkinikrémleves. Ez azért jó, mert ebből sokat lehet csinálni és könnyen fagyasztható. Azért készül még cukkinis kenyér, cukkinis muffin és utána feladom. :-D
Hozzávalók:
2 nagy sárgacukkini (kb. 800 g)
1 marék petrezselyem
1 marék kapor
1 ek. házi, sóban eltett csípős darált paprika (vagy erős pista)
1 nagy fej hagyma
3 ek. hidegen sajtolt repceolaj
200 ml tejszín
A hagymát az olajon megpirítottam, majd rádobáltam a cukkiniszeletek egyharmadát. Szerettem volna, ha mind pirul egy kicsit, mielőtt főzni kezdem, ezért részletekben pirítottam, 1-1 evőkanál olajon. Amikor minden szelet kapott egy kis színt, egy lábasba tettem, beleszórtam az apróra vágott kaprot és petrezselymet, felöntöttem vízzel és tejszínnel, amíg el nem lepte a cukkiniket. Amikor felforrt, botmixerrel az egészet összeturmixoltam. Pirított földimogyoróval és kaporral tálaltam, de fetával is nagyon jó!