Szülinapozás ismét. Ebben a receptben azért még van egy kis nyár... :-)
Hozzávalók:
200 g omlós keksz
70 g vaj
50 g étcsokoládé
150 g cukor
250 g mascarpone
750 g túró
1 dl tej
1 zacskó zselatinpor
1 tk. vanília kivonat
1 citrom
2 barack
A csokit megolvasztottam vízgőz fölött. A kekszet, a vajat és az olvadt csokit robotgépben összedolgoztam és vékonyan elegyengettem egy 24 cm-es kivajazott tortaforma alján (a vaj csomagolásával szoktam, mert mindig marad annyi rajta), majd beraktam a hűtőbe fél órára.
Közben a tejet felmelegítettem és feloldottam benne a zselatint, majd botmixerrel összeturmixoltam a túróval és a cukorral. Belereszeltem a citrom héját és belecsavartam a felének a levét is. Adtam hozzá egy kis vaníliát is, majd ráhalmoztam a hűtött kekszalapra. Az egészet hűtőbe tettem 2-3 órára, majd barackszeletekkel és csokiforgáccsal díszítettem.