Nagyon szeretjük a tojásos nokedlit, egyszer egy egész kiló lisztből csináltam kettőnknek egy baráti kiránduláson. Kicsit sok lett, de rájártak a többiek is és reggelre teljesen elfogyott.
Ma csak 30 dkg lisztből csináltam, 3 tojással. Összekevertem, sóztam vizet is adtam hozzá, amíg az egész ragacsos, nyúlós állagú lett. Nyers nokedli állagú.
Kiszaggattam, megfőztem. Közben felvágtam egy csomag bacont csíkokra, megpirítottam, utána beleöntöttem ebbe a serpenyőbe a nokedlit, kicsit pirítottam rajta, aztán ráütöttem 5 tojást és addig kevergettem, amíg a tojás is elkészült. Nem kell túlsütni, csak lágyra, úgy finom!
Ezután felvágtam a ruccolát és beleforgattam a tűzről már levett tojásos nokedlibe. Petrezselyemmel is nagyon jó, csak most el kellett használnom a maradék ruccolát.