Vettem egy kis sertéscsontot, hogy egyszerű alaplevet főzzek belőle, de olyan sok hús volt a csonton, hogy arra gondoltam, ebből lehetne még valami! A törökmogyoró és a sertéshús jó párosítás, ezért egy kicsit még mogyoróolajjal is felturbóztam ezt a házi rilette-t.
Mindehhez már kissé szikkadt házi gyökérkenyeret pirítottam sőtőben paprika- és repceolajjal meglocsolva. Tökéletes maradék-felhasználás!
Hozzávalók:
400 g főtt sertéshús
2 ek. mogyoróolaj
1 ek. mangalicazsír
1 csokor metélő petrezselyem
25 g törökmogyoró
fél fej kicsi vöröshagyma
só
1 ek. málnaecet
1 ek. worchestershire szósz
A húst leszedegettem a csontról, majd apróra vágtam. Összekevertem a szobahőmérsékletű zsírral és olajjal, hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet. A vöröshagymát nagyon apróra vágtam, jól lesóztam és meglocsoltam málnaecettel. A mogyorót száraz serpenyőben lepirítottam, nagyjából lemorzsoltam róla a hártyahéjat, majd apróra vágtam.
A húst botmixerrel részben összeturmixoltam, de nem teljesen, hogy maradjon "szálas" része is. Hozzákevertem a hagymát és a mogyoró nagy részét.
Tálaláskor a maradék mogyoróval szórtam meg.