Mogyorós sertés rilette
2018. június 23. írta: Galagonya13

Mogyorós sertés rilette

Vettem egy kis sertéscsontot, hogy egyszerű alaplevet főzzek belőle, de olyan sok hús volt a csonton, hogy arra gondoltam, ebből lehetne még valami! A törökmogyoró és a sertéshús jó párosítás, ezért egy kicsit még mogyoróolajjal is felturbóztam ezt a házi rilette-t.

Mindehhez már kissé szikkadt házi gyökérkenyeret pirítottam sőtőben paprika- és repceolajjal meglocsolva. Tökéletes maradék-felhasználás!

36048618_1649017645146071_9174210750263066624_n.jpg

Hozzávalók:

400 g főtt sertéshús
2 ek. mogyoróolaj
1 ek. mangalicazsír
1 csokor metélő petrezselyem
25 g törökmogyoró
fél fej kicsi vöröshagyma

1 ek. málnaecet
1 ek. worchestershire szósz

A húst leszedegettem a csontról, majd apróra vágtam. Összekevertem a szobahőmérsékletű zsírral és olajjal, hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet. A vöröshagymát nagyon apróra vágtam, jól lesóztam és meglocsoltam málnaecettel. A mogyorót száraz serpenyőben lepirítottam, nagyjából lemorzsoltam róla a hártyahéjat, majd apróra vágtam.

A húst botmixerrel részben összeturmixoltam, de nem teljesen, hogy maradjon "szálas" része is. Hozzákevertem a hagymát és a mogyoró nagy részét.

Tálaláskor a maradék mogyoróval szórtam meg.

 36137244_1649056151808887_8297156760309858304_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1414006466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása