Hozzávalók:
90 dkg darálthús (mert 80-at kértem a hentestől...)
fél üveg paradicsompüré
egy marék friss kakukkfű
1 nagyobb fej karfiol
250g rizs
1 nagy doboz tejföl
2 dl tejszín
Kitaláltam, hogy rakott karfiolt csinálok vacsorára, de azt elfelejtettem, hogy nincs itthon hagyma a pörköltös darálthús elkészítéséhez, viszont volt egy fél üveg paradicsompüré, meg friss kakukkfű (most már a teraszon és nem az ablakban!). Úgyhogy a darált húst olívaolajon picit megpirítottam, sóztam, szórtam bele a nagyobbakra vágott kakukkfűből, borsoztam, öntötem rá egy kis vizet, majd 5-10 perc főzés után a paradicsompürét. Így még 5 percig hagytam rotyogni. Közben megfőztem a rizst, meg a karfiolt is. Egy tepsibe kiborítottam a rizst, elegyengettem, aztán rá a paradicsomos darálthúst, megszórtam még egy kis kakukkfűvel, majd a karfiolrózsákat pakoltam rá és az egészet leöntöttem a tejföl és a tejszín keverékével. Fél óráig 170 fokon sütöttem.
Ez is elég gyors receptnek látszik, de a rakott dolgok csalókák, legalábbis nálam. Azt hiszem, hogy hipp-hopp kész lesz, aztán a rétegek egymásra pakolgatásával mindig elmegy az idő...