Sikerült szereznem igazi füstölt sonkát, disznóölésről. Már egy csomó mindent csináltam belőle, mert vékonyra szeletelve isteni finom. Itt épp egy kora esti gyors vacsora hozzávalójaként szerepel.
Hozzávalók:
200 g szélesmetélt
2 paradicsom
3 szál petrezselyem
2 szál újhagyma
10 dkg füstölt sonka hajszál vékonyra szeletelve (feketeerdei sonka például tökéletes)
1 gömb mozzarella
extra szűz olívaolaj (nagyon kell hozzá!)
A tésztát kifőztem, a sonkát felszeleteltem, és a zöldségeket is összevágtam. A kész, leszűrt tésztával összekevertem a felvágott hozzávalókat és tálaltam. A tetejére kézzel tépkedtem mozzarella darabokat, majd meglocsoltam extra szűz olívaolajjal (egy adagra kb. egy evőkanálnyival).
Olyan gyorsan kész, hogy nem is tudok róla hosszabban írni, ennyire egyszerű. A füstölt sonkának, így vékonyan, pont elég volt annyi hő, amennyit a forró tésztától kapott.