Epres, habos, roppanós csoda
2011. május 15. írta: Galagonya13

Epres, habos, roppanós csoda

Imádom az eperszezont! Ilyenkor muszáj enni minden nap, mert, ha vége lesz ennek a pár hétnek, akkor megint egy évet kell várni rá. A legegyszerűbb  tejszínhabbal telefújni, és úgy enni, vagy akár minden nélkül csak úgy magában bekapdosni a szemeket. Most a tejszínhabos verziónak egy továbbfejlesztett, és ezáltal még finomabb változatát mutatom be. Egyszerűen ki kell próbálni, komplett desszertnek felel meg!

Hozzávalók 4 pohárnyihoz

kb. 15-20 szem eper

200 ml tejszín

3 tojás fehérje

6 csapott ek. porcukor

csipet só

1. ek citromlé

A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdem felverni, és mikor már majdnem kész, akkor 3 csapott evőkanálnyi porcukrot adagolok hozzá szép lassan, illetve a citromot is belecsavarom, miközben tovább verem. A habból kis kupacokat helyezek sütőpapíros tepsibe, majd másfél-két óráig sütöm alacsony hőfokon (kb. 90 fok). Még alacsonyabb hőfokon is lehetne, igazából úgy lenne az igazi, csak úgy sokkal több idő. Így viszonylag hamar megpirulnak és kiszáradnak.

Ha megszikkadtak a habcsókjaim, akkor apró darabokra töröm őket. A tejszínt is kemény habbá verem a maradék 3 evőkanálnyi porcukorral, és beleszórom a darabkák nagy részét.

8-10 szem epret leturmixolok és ebből a szószból egy kicsit hozzákeverek a tejszínhez, hogy márványos legyen. A krémet poharakba adagolom, rászórom a maradék habcsók darabokat, csorgatok rá a szószból és feldarabolt epreket dobálok rá.

Gyorsan kell enni, hogy még roppanjanak a habcsókok! Isteni!

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr632906432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=Joey= 2011.05.15. 23:02:48

Könnyű desszert a tavaszi napokra, tényleg isteni!

anita2626 2011.05.18. 13:39:58

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.
süti beállítások módosítása