Imádom az eperszezont! Ilyenkor muszáj enni minden nap, mert, ha vége lesz ennek a pár hétnek, akkor megint egy évet kell várni rá. A legegyszerűbb tejszínhabbal telefújni, és úgy enni, vagy akár minden nélkül csak úgy magában bekapdosni a szemeket. Most a tejszínhabos verziónak egy továbbfejlesztett, és ezáltal még finomabb változatát mutatom be. Egyszerűen ki kell próbálni, komplett desszertnek felel meg!
Hozzávalók 4 pohárnyihoz
kb. 15-20 szem eper
200 ml tejszín
3 tojás fehérje
6 csapott ek. porcukor
csipet só
1. ek citromlé
A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdem felverni, és mikor már majdnem kész, akkor 3 csapott evőkanálnyi porcukrot adagolok hozzá szép lassan, illetve a citromot is belecsavarom, miközben tovább verem. A habból kis kupacokat helyezek sütőpapíros tepsibe, majd másfél-két óráig sütöm alacsony hőfokon (kb. 90 fok). Még alacsonyabb hőfokon is lehetne, igazából úgy lenne az igazi, csak úgy sokkal több idő. Így viszonylag hamar megpirulnak és kiszáradnak.
Ha megszikkadtak a habcsókjaim, akkor apró darabokra töröm őket. A tejszínt is kemény habbá verem a maradék 3 evőkanálnyi porcukorral, és beleszórom a darabkák nagy részét.
8-10 szem epret leturmixolok és ebből a szószból egy kicsit hozzákeverek a tejszínhez, hogy márványos legyen. A krémet poharakba adagolom, rászórom a maradék habcsók darabokat, csorgatok rá a szószból és feldarabolt epreket dobálok rá.
Gyorsan kell enni, hogy még roppanjanak a habcsókok! Isteni!