Bodza palacsinta bundában
2011. június 11. írta: Galagonya13

Bodza palacsinta bundában

Remélem, még sikerül szedni bodzát annak, aki ki akarja próbálni, mert a vizsgák miatt sajnos másfél hetes csúszással tudom csak felrakni a receptet.

Hozzávalók:

12 nagy bodzavirág

4 tojás

fél kg liszt

0,75 liter tej

3 ek. cukor

1 dl olvasztott vaj

1 csipet só

olaj a sütéshez

A virágokat vízbe áztatom, átmosom óvatosan. Sűrűbb palacsintatésztát keverek a szokásosnál, hogy ne folyjon le a virágokról. Először a tojást, a lisztet és cukrot (+csipet só) szoktam belekeverni, utána szakaszosan a tejet, majd a legvégén az olvadt vajat. Az olajat felforrósítom, majd a bodzavirágokat belemártom a tésztába és gyorsan átemelem a forró olajba. Ízlés szerint világosabbra, vagy barnábbra sütöm. Én például a világosabbat jobban szeretem, ahogy az a képen is látszik.

A végén, ha marad palacsinta tészta, valamint lehullott virágocskák, akkor azokat beszórom a tésztába, felhígítom tejjel, és rendes lapos palacsintát sütök belőle. Nagyon kellemes ízű lesz tőle a tészta és semmi sem megy kárba.

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr342976045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása