Remélem, még sikerül szedni bodzát annak, aki ki akarja próbálni, mert a vizsgák miatt sajnos másfél hetes csúszással tudom csak felrakni a receptet.
Hozzávalók:
12 nagy bodzavirág
4 tojás
fél kg liszt
0,75 liter tej
3 ek. cukor
1 dl olvasztott vaj
1 csipet só
olaj a sütéshez
A virágokat vízbe áztatom, átmosom óvatosan. Sűrűbb palacsintatésztát keverek a szokásosnál, hogy ne folyjon le a virágokról. Először a tojást, a lisztet és cukrot (+csipet só) szoktam belekeverni, utána szakaszosan a tejet, majd a legvégén az olvadt vajat. Az olajat felforrósítom, majd a bodzavirágokat belemártom a tésztába és gyorsan átemelem a forró olajba. Ízlés szerint világosabbra, vagy barnábbra sütöm. Én például a világosabbat jobban szeretem, ahogy az a képen is látszik.
A végén, ha marad palacsinta tészta, valamint lehullott virágocskák, akkor azokat beszórom a tésztába, felhígítom tejjel, és rendes lapos palacsintát sütök belőle. Nagyon kellemes ízű lesz tőle a tészta és semmi sem megy kárba.