...egy tepsiben.
Eljött a konyhám költözése is. A könyvek, tárgyak már rég dobozban, és ma már a konyhát is elbarikádozták a papírba csomagolt edények. Szerettem ezt a konyhát. Most viszont eljött az idő, hogy a hűtőt is teljesen kiürítsem. Ez lett belőle. :-)
Hozzávalók:
A krumplihoz:
5 szem krumpli
só és kevés dióolaj a fóliába
500 g túró
3 szál újhagyma
1 tk. fűszerkomény
1 tk. só
2 tk. majoranna
6 ek. tejföl
2 ek. dióolaj
100 g mozzarella
pár szem tökmag a tetejére
frissen őrölt bors
csili
A gombához:
12 fej csiperke
200 g kolbász
1 dl paradicsompüré
bazsalikom
A krumpliszemeket fóliába helyeztem, sóval megszórtam, kevés dióolajjal meglocsoltam és becsomagoltam. A krumplit így 180 fokos sütőbe helyeztem, kb. 2 órára. Az újhagymát nagyon apróra vágtam, majd a krumplihoz való tölteléket egy tálban összekevertem. A megsült krumplikat kettévágtam, és egy-két evőkanálnyit kivájtam a beléből. A helyére púpoztam a túrókrémet, majd megszórtam tökmaggal. A kiszedett krumplibélből másnap kiváló krumplis pogácsát, vagy gnocchit lehet gyúrni.
A gombáknak kitörtem a szárát, és robotgépben a kolbásszal együtt apróra vágtam. Ezt persze simán fel is lehet vágni, de a kolbász így krémesebb, gyúrmázósabb állagú lett. Kicsit még hígítottam rajta a paradicsompürével, és bazsalikommal fűszereztem. Ezt a tölteléket halmoztam a gombafejekbe.
A krumplikat és a gombákat rácson raktam a tepsibe, mert a gomba levet ereszt. Kb. fél óráig sütöttem őket 180 fokos sütőben.