Hétvégi reggelire készült falatnyi finomságok tejjel. Eredetileg sima fahéjas csigák lettek volna, de nem volt elég fahéj itthon. Így izgalmasabbá tettem! :-)
Hozzávalók:
1 tekercs leveles tészta (bolti, vagy házi)
1 marék dió
2 ek. dióolaj
1 púpos ek. fahéj
3 ek. porcukor
1 alma
A sütőt előmelegítettem 170 fokra, légkeverésesre. A tésztát kinyújtottam (a boltit csak ki kell tekerni :-) ), majd megkentem dióolajjal. Megszórtam fahéjjal és porcukorral, majd ráreszeltem a meghámozott almát. A diót mozsárban apróra, de nem péppé törtem, és ezt is rászórtam a tésztára. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekertem, majd 1,5 cm-es szeletekre vágtam és muffin formába helyeztem őket. A meleg sütőben 25 percet sütöttem őket.