Egyik barátnőm a szülinapján csinált ilyet az éhenkórász társaságnak és nagyon megtetszett nekem, mert gyorsan kész és viszonylag tartalmas is. Azóta, ha hozzánk jönnek a barátok, majdnem mindig sütök két-három tepsivel. Csak megpakolom a leveles tésztát és amíg sül, én is a többiekkel lehetek. Persze ezzel vigyázni kell, egyszer otthagytam sülni magának, teljesen elfelejtettem, és jól megégett az egész, annyira belemerültem a társalgásba.
Most vacsora és kenyér hiányában készítettem el kettőnknek, így:
A leveles tésztát kinyújtottam, kis téglalapokra vágtam, ez kb. 5x8cm-eseket jelent. Megkentem paradicsomos krémmel (1 üveg paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom), majd felkarikázott kolbászokat rakosgattam rá, erre nagyon finomra vágott hagymát szórtam és sok reszelt sajtot. Így beraktam a sütőbe 200 fokra és addig ott hagytam, míg a sajt meg nem pirult, ez olyan 15-20 perc. A megsült darabokat rácsra szedtem hűlni, így nem nedvesedett be a tészta alja. Tálaláskor megszórtam egy marék hagymacsírával, a látvány kedvéért.