Kolbászos harapnivaló
2010. március 14. írta: Galagonya13

Kolbászos harapnivaló


Egyik barátnőm a szülinapján csinált ilyet az éhenkórász társaságnak és nagyon megtetszett nekem, mert gyorsan kész és viszonylag tartalmas is. Azóta, ha hozzánk jönnek a barátok, majdnem mindig sütök két-három tepsivel. Csak megpakolom a leveles tésztát és amíg sül, én is a többiekkel lehetek. Persze ezzel vigyázni kell, egyszer otthagytam sülni magának, teljesen elfelejtettem, és jól megégett az egész, annyira belemerültem a társalgásba.

Most vacsora és kenyér hiányában készítettem el kettőnknek, így:

A leveles tésztát kinyújtottam, kis téglalapokra vágtam, ez kb. 5x8cm-eseket jelent. Megkentem paradicsomos krémmel (1 üveg paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, oregano, bazsalikom), majd felkarikázott kolbászokat rakosgattam rá, erre nagyon finomra vágott hagymát szórtam és sok reszelt sajtot. Így beraktam a sütőbe 200 fokra és addig ott hagytam, míg a sajt meg nem pirult, ez olyan 15-20 perc. A megsült darabokat rácsra szedtem hűlni, így nem nedvesedett be a tészta alja. Tálaláskor megszórtam egy marék hagymacsírával, a látvány kedvéért.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr471839277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmariannaxyl 2010.03.14. 23:46:06

Ez mind csuda guszta! Nagyon szépek, étvágygerjesztőek a képek is. Puszi

ke 2010.03.19. 09:26:51

Ez a kolbászos történet igencsak étvágygerjesztő!
süti beállítások módosítása