Az a baj a házi készítésű kínai kajákkal, hogy vagy nagy-nagy tűzforró wok kell hozzá és gáztűzhely, vagy egyesével kell mindent kisütni, aztán még gyorsan összeforgatni. Én ez utóbbit tettem, mert a jelenlegi konyhámban villanytűzhely van, és sose lenne elég forró.
Hozzávalók:
- 300 g kínai tészta (noodle)
- 1 egész csirkemell
- 300 g laskagomba
- 1 répa
- 1 púpos tk. ötfűszer keverék
- 7 ek. szójaszósz
- 3 ek. dióolaj
- 5 ek. szezámmagolaj
- csili
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- fél hüvelykujjnyi gyömbér
- egy marék friss koriander
- újhagyma zöldje
Szóval a csirkemellet és a gombát vékony szeletekre vágtam, és kisebb adagokban csillivel, sóval, borssal, fokhagymával (fokhagymanyomóval kinyomva), gyömbérrel, ötfűszer keverékkel megszórva megpirítottam szezámmagolajon.
A tésztát leöntöttem felforralt vízzel, hogy éppen ellepje. A vízbe a kisült hús szaftját, 2 evőkanál szójaszószt tettem. Letakartam, és 10 percig állni hagytam.
A kisült adagokat visszatettem a serpenyőbe, és az egészet összeforgattam a maradék szójaszósszal, és a diólajjal, majd hozzákevertem a már megpuhult, leszűrt tésztát. A koriandert és az újhagymát nagyjából felvágtam, a répából zöldséghámozóval hajszálvékony szeleteket vágtam, majd mindezt beleszórtam a húsos, gombás tészta-sercegés közepébe.