Kaptam egy gofrisütőt karácsonyra, amit azóta se vettem elő. Pedig addig nagyon vágytam rá, és elképzeltem, hogy minden hétvégén gofrit csinálok. Most, hogy ismét költözünk, eszembe jutott, hogy van gofrisütőm! :-) Egy nagyon alap, nem túl különleges recepttel kezdtem, de azt hiszem jönnek még édes és sós különlegességek az őszi hétvégéken.
Hozzávalók:
500 g liszt
0,5 liter tej
2 ek. cukor
1 dl dióolaj
4 tojás
A lisztet, a tojást, a dióolajat és a cukrot összekevertem, majd fokozatosan adagoltam hozzá a tejet, amíg sűrű, csomómentes tésztává állt össze. A gofrisütőt felmelegítettem, pár csepp dióolajat még locsoltam rá, majd két nagy evőkanál tésztát raktam bele. Kevésnek tűnt, de a tojástól (sütőpor, vagy szódabikarbóna nélkül is) a gofrik szépen megnőnek, és kitöltik a teret.