Mézes-mustáros csirke diós rizzsel
2010. március 15. írta: Galagonya13

Mézes-mustáros csirke diós rizzsel

Ha nem tudom, mit főzzek vacsorára, akkor mindig elsétálok a boltban a porkaják és konzervkaják mellett, mert nagyon jó ötleteket lehet meríteni a csomagolásokon lévő képekből. A mézes-mustáros csirke ötlete is innen származik. A diós rizset pedig először azért csináltam, mert eszméletlen mennyiségű diót kapok otthonról és már nem tudtam  feldolgozni. Egy normál rizsfőzésnél jutott eszembe egyszer, hogy milyen lenne, ha raknék bele egy kis darált diót... Nagyon jó lett! Úgyhogy azóta sokszor csinálok ilyet, mert dió az állandóan van itthon.

Először a rizset raktam fel, mert a csirke gyorsabban kész van. Átmostam a 20 dkg rizset, majd felraktam főni, szórtam a vízbe 5 ek. diót, sót, szárított zöldségkeveréket és öntöttem még bele 1 ek. szójaszószt és ugyanennyi kukoricacsíraolajat.

60 dkg csirkét felkockáztam és kukoricacsíraolajon pirítottam, közben ízesítettem (só, bors, kevés örölt kömény, csili), amikor megpirult 6 ek. mézet és 5 ek. mustárt adtam hozzá. Megvártam amíg összeforr, aztán levettem a tűzről.

A diós rizsre púpoztam a csirkét és jól megöntöztem a mézes-mustáros szósszal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr501841533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ordogfajzat 2010.08.04. 23:20:36

Szia!
Megcsináltam, és finom lett. A diós rizs nekem furcsa volt de cukrozott morzsolt dióval csináltam.Lehet hogy azért? Köszi a receptet :)

Galagonya13 2010.08.13. 15:31:55

@ordogfajzat: A cukros diós változatot is el tudom képzelni finomnak, csak desszertnek, nem köretnek. :)
Egy kis belevagdosott gyümölccsel, hidegre hűtve...
Amúgy kedvet adtál nekem újra recepteket írni!
süti beállítások módosítása