Bélszín steak tőkegombás mártással, burgonyakrokettel
2011. július 18. írta: Galagonya13

Bélszín steak tőkegombás mártással, burgonyakrokettel

 Névnapoztunk valamelyik nap, és ilyenkor igyekszem mindig valami éttermivel előállni. Most így sikerült:

A burgonyakrokett hozzávalói:

80 dkg krumpli

bors
fél csokor petrezselyem
4 tojás
olívaolaj

A krumplit megmostam és héjastól felraktam főni. Amikor megfőtt, megpucoltam és összetörtem krumplipürének. Az 5 tojást felvertem és hozzáadtam a püréhez, amit sóval, borssal, petrezselyemmel fűszereztem.

Egy kis lábasban olívaolajat forrósítottam, és mikor már elég meleg volt, két nagy evőkanállal "beleszaggattam" a pürét. Így aranyos kis galuskaformákat kaptam. Aranybarnára sütöttem őket.

A tőkegombás szósz hozzávalói:

500 g tőkegomba
50 g vaj
200 g tejszín

bors
fél csokor petrezselyem

A gombát vajon megpárolom, majd hozzáöntöm a tejszínt és a fűszereket. Addig főzöm, míg besűrűsödik. Összesen nem több, mint 10-12 perc.

A bélszín steak:

80 dkg bélszín
kakukkfű
bors
nagy szemű só
szőlőmagolaj

A bélszínből szép vaskos szeleteket vágtam, borssal és a frissen szedett kakukkfű levélkékkel megszórtam. Szőlőmagolajat hevítettem (a magas a füstpont miatt nagyon forróra lehet melegíteni), majd a szeletek mindkét oldalát nagyon magas hőfokon sütöttem 2 percig. Ha véresebb belsőt akarok, akkor itt abba is hagyom a sütést, esetleg még 2-3 percig alacsony hőfokon sütöm. Ha teljesen átsültet szeretnék, akkor még tovább sütöm mindkét oldalát szintén alacsony hőfokon. A megsült szeleteket nagy szemű sóval szórtam meg.

Ez az adag kb. 4 személynek elegendő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egykiskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr153077648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illeskrisz · http://illeskriszkonyhaja.blogspot.com/ 2011.07.18. 19:49:17

Nagyon guszta! Elvittem a receptjét, mert nagyon finomnak tűnik! Szívesen megkóstolnám!

Galagonya13 2011.07.20. 23:15:14

@illeskrisz: Örülök, hogy tetszik! Jó étvágyat hozzá, ha elkészíted! :)
süti beállítások módosítása