Ez a spárga már fele annyiba került, mint a múltkor, és még mindig csak csökken az ára, aztán meg már megint nem lesz. Úgyhogy gyorsan kell enni, mindenféle változatban, mert vége lesz a szezonnak!
Mi általában így esszük a spárgát, mert így a legegyszerűbb, leggyorsabb elkészíteni és nagyon finom. Csak megmosom a spárgát, levágom az alsó fásabb részt, utána zöldséghámozóval kicsit fentebb is megpucolom. Aztán zubogó vízbe dobálom és kb. 10 perc alatt készre főzöm őket. Egy nagy doboz tejfölből, két nagy evőkanál majonézből és egy lapos evőkanál mustárból keverek hozzá mázat. Egy csipet borsot is őrölök bele.
A kész spárgákat feketeerdei sonkákba tekerem és leöntöm a tejfölös szósszal.
Aztán már esszük is! Pirítóssal!